Forside /  Hallvar hjelper deg

Hallvar hjelper deg

Hallvar Rostad hos oss har mange års erfaring i å bistå kunder med å bygge opp komplette anlegg, eller å få best mulig lyd i et eksisterende anlegg.

 

Les her hva Hallvar skriver:

På 90-tallet var jeg kunde selv og brukte etter hvert stadig mer penger på Hi-Fi produkter, uten å få den lydkvaliteten som jeg ønsket.

I både norske og utenlandske Hi-Fi blader kunne en lese, at både platespilleren og rørforsterkeren var «død». Etter hvert var det nesten ingen som solgte slike «steinalder-produkter». Så jeg kjøpte gjerne de CD-spillerne og forsterkerne som fikk de beste testene her i landet, men jeg ble ikke fornøyd med lyden.

 

I en annonse leste jeg at et firma som het Audio Art på Sørlandet fortsatt solgte både platespillere og rørforsterkere. Jeg var på det tidspunktet såpass «desperat» etter å finne produkter som kunne formidle musikken på en naturlig og engasjerende måte, at jeg tok turen til Audio Art for å lytte.

 

Det ble en så positiv opplevelse og bare økte min interesse for Hi-Fi produkter. Så jeg etablerte mitt eget firma og begynte å selge noen av de produktene som Audio Art importerte til Norge. Etter hvert ønsket jeg også å forhandle produkter for andre importører, samt å importere noen merker selv.

 

Problemet var å finne produkter som jeg kunne like selv – og som flest mulig kunder kunne lykkes med. Den gang syntes jeg at de fleste CD-spillere ikke hadde bra nok lydkvalitet – og at mange transistorforsterkere gav en alt for hard og «klinisk» lyd. Jeg tok meg derfor god tid med å finne de produktene som jeg ville jobbe med.

 

Etter hvert som jeg fant frem til gode produkter, begynte jeg også å besøke kunder for å finne ut hva de enkelte kunne gjøre for å få best mulig lyd.

 

Da fikk jeg mange erfaringer, som en ikke kan få bare ved å bygge opp sitt eget anlegg, eller å bygge opp anlegg i en butikk. Det er nemlig så stor forskjell på akustiske forhold, hvordan kunden selv har satt sammen sitt anlegg – og ikke minst personlig smak, at det er ikke noe fasitsvar på hvordan et anlegg bør bygges opp.

 

Det første stikkordet er likevel: AKUSTIKK.

 

I rom med store, harde flater og store vinduer blir det refleksjoner, som gjerne gir en hard, «klinisk» lyd. Noen rom har for mye «demping» og en mister presisjon og trøkk. Desto mer du kan gjøre med de akustiske forholdene, desto lettere vil det kunne bli å tune et anlegg, slik at du får best mulig lyd.

 

Om du vil ha hjelp til å få bedre akustiske forhold, vil jeg råde deg til å ta kontakt med Peter Gray hos oss, da han er vår ansvarlig innen akustikk:

E-post: peter@malaaudio.no

 

Nå er det jo slik, at mange har anlegget i stua og ikke kan tillate seg å gjøre det som skal til for å få best mulig akustikk.

Men ta like vel kontakt med Peter og finn ut om også små endringer kan hjelpe.

 

Det andre stikkordet er: RIKTIG MATCHING

 

ALLE komponentene i et anlegg påvirker lyden.

 

Det er mange meninger om hva en først bør tenke på dersom en skal bygge opp et komplett anlegg.

 

Høyttalere:

Jeg synes at det i hvert fall er greit å begynne med å se på hva slags høyttalere som vil passe best til størrelsen på rommet, de akustiske forholdene,

hva slags musikk kunden hører mest på og kundens personlige smak.

 

Når jeg bistår kunder med å forbedre lyden i eksisterende anlegg, er det alt for ofte slik, at høyttaleren ikke får vist seg fra sin beste side fordi de ikke passer i rommet,

eller at de ikke passer sammen med resten av anlegget.

 

Det som ofte går igjen er, at høyttalere som trenger å stå et stykke fra bakvegg og møbler for å gi stram og godt definert bass, står for nært bakvegg og møbler i rommet.

Eller at høyttalere som er analytiske og lett gir en litt lys, hard klang, står i rom med harde flater og store vinduer uten gardiner.

 

På denne siden vil jeg gradvis også komme med konkrete anbefalinger av produkter.

Jeg starter med høyttalere og et merke som jeg har hatt spesielt gode erfaringer med over mange år. Nemlig Spendor.

 

Hallvar hjelper deg å lykkes med Spendor

Hvorfor anbefaler jeg Spendor?

Jeg var selv kunde i mange år og byttet stadig høyttalere. I år 2006 tok jeg inn noen høyttalere fra Spendor. Jeg hørte med en gang, at dette kanskje var det jeg hadde lett etter så lenge. Jeg ble norsk importør av Spendor samme år. Det viste seg etter hvert, at det også var mange kunder som lyktes med Spendor. Noen av kundene prøvde flere andre høyttalere før de valgte Spendor. Nå som jeg har mer enn 20 års erfaring i denne bransjen, vet jeg hvorfor så mange lykkes med Spendor. Det er flere grunner til det. Egenskapene til de ulike Spendor-modellene er litt forskjellige. Slik at de fleste kan finne en som passer. Men i hovedsak sier kundene, at de setter særlig pris på, at det er et stort lydbilde og at de får med seg alt i musikken også når de spiller forholdsvis lavt. Mens mange andre høyttalere kan bli litt plagsomt analytiske, er det den naturlige klangen på stemmer og instrumenter som imponerer med Spendor.

De minste gulvstående modellene imponerer de fleste med trøkk, dybde og definisjon i bassen. Noe mange synes er skikkelig gøy. Nå får Spendor stadig topptester og jeg vil etter hvert presentere hver enkelt av deres modeller, med link til slike tester.

Ta direkte kontakt med meg om du vil vite mer om Spendor, eller om du vil at jeg skal bistå deg med råd om hvilken Spendor-modell som kan passe best hos deg.

 

Signalkilde:

Valg av signalkilde er ofte avgjørende for hvor lett eller vanskelig det blir å matche resten av anlegget.

 

Mange av de kundene som kontakter meg sier at de har problemer med lyttetretthet, da lyden er for hard og klinisk.

Det gjelder oftest kunder som bruker CD-spiller, eller en annen kilde for digitalisert lyd. Men også kunder som bruker platespiller har slike problemer.

 

Forsterker:

Med en god signalkilde og høyttalere som passer til rommet er mye gjort. Da er det som regel ikke så vanskelig å finne en forsterker som passer.

Det blir mer snakk om hvor langt en vil gå for å få mest mulig ut av de høyttalerne en har valgt.

 

Skal en velge en tradisjonell transistorforsterker, en klasse A forsterker, en rørforsterker, en hybrid, eller en klasse D forsterker?

 

Re-generator:

En re-generator vil bidra til å løfte lydkvaliteten opp på et enda høyere nivå. Det blir nesten som å plugge kontakten til komponentene i anlegget rett i transformatorstasjonen.

Les om våre re-generatorer ved å klikke her: https://malaaudio.no/Kategori/117/Re-genererende-str%C3%B8mfilter

 

Kabler:

Jeg pleier å la våre kunder få låne kabler med forskjellige egenskaper og til forskjellige priser. Slik at vedkommende selv kan finne ut hva som passer.

 

Vi hjelper kunder over hele Norge med å få best mulig lyd

 

Rådgivning:

Ta kontakt med meg på e-post eller telefon:

 

Hallvar M. Rostad
Kirkeveien 185
1384 Asker
E-post: hallvar@malaaudio.no
Tlf.: 973 13 953

 

Gratis utkjøring av varer på deler av Østlandet:

Bestill det du trenger i nettbutikken, eller send bestillingen til meg - og vi leverer på døren hos deg med vår firmabil.

Gjelder alle som bestiller varer for over kr 20.000,- og som bor nærmere enn 100 km fra vår nye butikk i Asker.

 

Om du bor litt lenger unna, kan du kontakte meg og få et pristilbud på levering med vår firmabil.

 

Lån og prøv hjemme:

Samme hvor i Norge du bor, kan du få låne noen av våre produkter og prøve dem hjemme.

Vi sender over hele landet.

 

Kabler er lette å sende:

Er du nysgjerrig på om kabler kan påvirke lydkvaliteten?

Lån kabler hos oss og finn ut av dette selv!

Kabler er det rimelig og enkelt å sende i posten.

 

Vi har flere kabelmerker og derfor også et mye større utvalg av kabler med forskjellige egenskaper og i forskjellige prisklasser.

Ta kontakt med meg, så kan jeg bistå deg med å finne ut hvilke kabler som det er mest sannsynlig at kan passe i ditt anlegg:

 

Hallvar M. Rostad
Mala Audio
Kirkeveien 185
1384 Asker
E-post: hallvar@malaaudio.no
Tlf.: 973 13 953

Top